کد مطلب: 228272
مصوبه تحريمي سنا عليه ايران در مجلس نمايندگان آمريکا به مانع خورد
تاریخ انتشار : 1396/03/31 18:46:57
نمایش : 1372
طرح تحريم‌ها عليه ايران و روسيه که هفته گذشته به تصويب سناي آمريکا رسيد، در مجلس نمايندگان آمريکا با يک مشکل آيين‌نامه‌اي رو به رو شد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، طرح تحريم‌ها عليه ايران و روسيه که هفته گذشته به تصويب سناي آمريکا رسيد، در مجلس نمايندگان آمريکا با يک مشکل آيين‌نامه‌اي رو به رو شد.

اين در حالي است که نمايندگان حزب دموکرات در کنگره آمريکا اعضاي حزب رقيب را به تلاش براي ايجاد تأخير در پيشبرد اين طرح با هدف حمايت از رئيس‌جمهور جمهوري‌خواه آمريکا متهم کرده‌اند.   

نمايندگان مجلس سناي آمريکا دو هفته پيش طرح تحريم‌هاي ايران و روسيه را با 98 رأي موافق و 2 رأي مخالف به تصويب رساندند. اين طرح براي تبديل شدن به قانون، اکنون بايستي در مجلس نمايندگان آمريکا هم به تصويب رسيده و پس از آن به امضاي رئيس‌جمهور امريکا برسد. 

به گزارش بلومبرگ، سران جمهوري‌خواه در مجلس نمايندگان آمريکا روز سه‌شنبه گفته‌اند قبل از به رأي گذاشته شدن اين طرح در اين مجلس نمايندگان لازم است سنا يکي از مفاد آن که نقض قانون اساسي آمريکا به شمار مي‌رود را اصلاح کند.  

«کوين برادي»، رئيس کميته روش‌ها در مجلس نمايندگان آمريکا مي‌گويد سران اين مجلس به اين نتيجه رسيده‌اند که طرح تحريم‌ها نقض يکي از بندهاي قانون اساسي موسوم به «بند درآمد» ( Revenue Clause) به شمار مي‌رود. 

اين بند صراحت دارد که روند قانونگذاري تمامي طرح‌هاي مربوط به افزايش درآمدهاي دولت بايستي از مجلس نمايندگان آمريکا آغاز شوند.

«برادي» پيشنهاد کرد که سناي آمريکا اين طرح را اصلاح کرده و اطمينان حاصل کند که در آن هيچ بندي درباره درآمد وجود ندارد. وي گفت: «اين يک مسئله سياسي نيست، مسئله حزبي نيست، مسئله‌اي مربوط به قانون اساسي است و ما به روشي مثبت آن را حل خواهيم کرد.»

علي‌رغم اين اظهارات، اعضاي دموکرات کنگره آمريکا معتقدند که مانع‌تراشي آيين‌نامه‌اي مجلس نمايندگان آمريکا در واقع تلاشي از جانب جمهوري‌خواهان براي تأخير در فرايند قانونگذاري مصوبه سنا است. 

بخشي از مصوبه سنا که به تحريم‌هاي روسيه مربوط مي‌شود اختيارات دونالد ترامپ براي کاهش تحريم‌ها عليه روسيه را محدود مي‌کند و دموکرات‌ها به همين دليل معتقدند که نمايندگان حزب رقيب،از سر وفاداري به ترامپ در صدد اخلال در مسير پيشرفت آن برآمده‌اند.

به گزارش رويترز، اليوت انگل، عضو ارشد حزب دموکرات در کميته امور خارجي مجلس نمايندگان آمريکا گفت: «اين چيزي جز تاکتيک به تأخير انداختن روند پيشبرد طرح نيست و مردم نبايد فريب اين روند ظاهراً پيچيده پارلماني را بخورند.»

برخي از سناتورها هم معتقدند که کاخ سفيد احتمالاً مجلس نمايندگان را گلوگاهي مي‌بيند که مي‌تواند جلوي تصويب اين طرح را بگيرد.  

روزنامه واشنگتن‌پست‌ نوشته حل و فصل مانع پيش‌آمده مسئله ساده‌اي نيست و دست‌کم از  تبديل شدن سريع طرح تحريم‌ها عليه ايران و روسيه به قانون جلوگيري مي‌کند.

اعضاي ارشد مجلس نمايندگان آمريکا ممکن است اکنون اين طرح تحريمي را به چهار کميته تخصصي که طرح در حيطه صلاحيت آنها قرار مي‌گيرد ارائه کنند. 

طرفداران تحريم‌ها معتقدند در صورت وقوع اين رويداد، طرح در بهترين حالت به تأخير خواهد افتاد و در بدترين حالت، به کل از بين خواهد رفت، چرا که هر کدام از نمايندگان تلاش خواهد کرد درباره بخشي از طرح اعمال نظر کند. 

فارس

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html